Από αύριο διακοπές στην Αυστραλία ή την Ελλάδα με δικαίωμα εργασίας

Οι Έλληνες και Αυστραλοί νέοι ηλικίας 18-31 ετών που έχουν πτυχίο πανεπιστημίου ή έχουν ολοκληρώσει επιτυχημένα δύο χρόνια προπτυχιακών σπουδών, θα μπορούν από αύριο να καταθέσουν αίτηση για χορήγηση βίζας προκειμένου να κάνουν διακοπές στην Αυστραλία αν είναι Έλληνες και στην Ελλάδα αν πρόκειται για Αυστραλούς, έχοντας παράλληλα το δικαίωμα να εργαστούν στη χώρα που θα επισκεφθούν για ένα χρόνο.

Το Πρόγραμμα Κινητικότητας για νέους της Ελλάδας και Αυστραλίας (Work and Holiday Visa) τίθεται σε ισχύ μετά από περίπου 5 χρόνια και, σύμφωνα με τη σχετική Συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών (Αυστραλίας – Ελλάδας), σε αυτό θα συμμετάσχουν σε ετήσια βάση, έως και 500 νέοι από Ελλάδα και άλλοι τόσοι από Αυστραλία.
Το Πρόγραμμα βασίζεται σε Μνημόνιο Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Αυστραλίας σχετικά με μια Διακανονιστική Θεώρηση «Εργασίας και Διακοπών» που υπογράφηκε στην Canberra στις 14 Μαΐου 2014 και επικυρώθηκε από τον Ελληνικό Νόμο Νο 4353 / 2015 (εφημερίδα της κυβερνήσεως 173, τεύχος Α, 14-12-2015).

Οι νέοι που μπορούν να λάβουν μέρος στο Πρόγραμμα δεν θα πρέπει προηγουμένως να έχουν συμμετάσχει σε παρόμοιο Πρόγραμμα, θα πρέπει να έχουν επαρκείς πόρους για τα προσωπικά τους έξοδα (εκτιμάται ότι αυτό το ποσό ορίζεται στις 3.000 ευρώ για τους Αυστραλούς που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα ή $5,000 για τους Έλληνες που θα έρθουν στην Αυστραλία), δεν μπορούν να απασχοληθούν από έναν εργοδότη για περισσότερο από έξι μήνες, εκτός εάν τους δοθεί η κατάλληλη άδεια και δεν θα μπορούν να δουλέψουν ως γκουβερνάντες.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην Αυστραλία ή την Ελλάδα δεν επιτρέπεται να σπουδάσουν για περισσότερο από τέσσερις μήνες καθώς ο κύριος σκοπός της συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα είναι οι διακοπές και η εργασία τους πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στο κύριο σκοπό του Προγράμματος.

Η βίζα που θα χορηγηθεί τους παρέχει το δικαίωμα στην εργασία και διαμονή τους στην Ελλάδα ή την Αυστραλία για 12 μήνες.
Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται οι Έλληνες ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/work-holiday-462/first-work-holiday-462

Οι Αυστραλοί ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις σχετικές πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.mfa.gr/australia/en/greece/greece-and-australia/work-and-holiday-visa.html

Το έντυπο της αίτησης βίζας οι Έλληνες που ενδιαφέρονται να κάνουν διακοπές με δικαίωμα εργασίας στην Αυστραλία θα το βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Μετανάστευσης της χώρας : https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/work-holiday-462/first-work-holiday-462

Μεταξύ άλλων στην αίτηση θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας στο επίπεδο που καθορίζεται από τις προβλέψεις του Υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίας.

Το τέλος για την αίτηση χορήγησης της βίζας 30 € για τους Αυστραλούς ενώ για τους Έλληνες το τέλος της αίτησης είναι $450.

Οι Αυστραλοί νέοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση ή να απευθυνθούν στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Καμπέρα ή στα Γενικά Προξενεία της Ελλάδας στην Αδελαΐδα, τη Μελβούρνη του Σίδνεϊ και το Περθ.

Οι Έλληνες που θα επιλέξουν να μην καταθέσουν την αίτηση ηλεκτρονικά στο Υπουργείο μετανάστευσης θα πρέπει να στείλουν την έντυπη αίτησή τους στην Αυστραλιανή Πρεσβεία της Γερμανίας στο Βερολίνο.

source: neos kosmos

Share this:

You may also like ...

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Login

Register | Lost your password?