$10.000 για να φέρετε τους γονείς σας στην Αυστραλία και να μείνουν εδώ 5 χρόνια

Οι μεταναστευτικές οικογένειες που επιθυμούν να αναλάβουν το ρόλο του χορηγού (sponsors) για τους γονείς τους ώστε να έλθουν στην Αυστραλία και να μείνουν στην χώρα έως και 10 χρόνια, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση να γίνουν χορηγοί από την επόμενη εβδομάδα. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά το έντονο ενδιαφέρον για τη νέα βίζα, προχώρησε στη σύσταση ειδικής ομάδας, η οποία και θα διαχειριστεί τις αιτήσεις χορηγίας και θα βοηθήσει τις οικογένειες κατά τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Η υποβολή αιτήσεων χορηγίας για τη νέα Προσωρινή Βίζα Χορηγούμενου Γονέα (βίζα υποκλάσης 870) ανοίγει την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019.
Ο Υπουργός Μετανάστευσης, Ιθαγένειας και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, David Coleman, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τη δέσμευσή της να δημιουργήσει τη βίζα, παρά την αντίθεση του Εργατικού Κόμματος.

«Η βίζα αυτή αποδεικνύει τη δέσμευση της Κυβέρνησης προς τις πολυπολιτισμικές κοινότητες της Αυστραλίας. Θα επιτρέψει την επανένωση χιλιάδων οικογενειών μεταναστών και θα προσφέρει μεγάλα κοινωνικά οφέλη σε πολλές οικογένειες σε όλη την Αυστραλία».
Οι γονείς που ζουν στο εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αυστραλία για συνεχή περίοδο έως και πέντε χρόνια, με τη δυνατότητα ανανέωσης για άλλα πέντε χρόνια μετά από σύντομη παραμονή εκτός Αυστραλίας.
Η βίζα αυτή επιτρέπει την ταυτόχρονη χορηγία δυο γονέων ανά νοικοκυριό, διασφαλίζοντας έτσι ότι περισσότερες οικογένειες σε όλη την Αυστραλία έχουν την ευκαιρία να γίνουν χορηγοί για έναν γονέα. Οι οικογένειες ενθαρρύνονται να λάβουν το έντυπο χορηγίας το συντομότερο δυνατό από τις 17 Απριλίου.
Αυτοί που θα αναλάβουν το ρόλο του χορηγού θα πρέπει να είναι Αυστραλοί πολίτες, ή κάτοχοι της βίζας μόνιμης διαμονής και να μένουν μόνιμα στην Αυστραλία για τέσσερα τουλάχιστον χρόνια και θα είναι υπεύθυνοι για την κάλυψη των εξόδων υγειονομικής περίθαλψης των γονέων τους ενώ οι γονείς θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ιδιωτική ασφάλεια υγείας. Το κόστος για να γίνει κάποιος χορηγός είναι $420 τα οποία καταβάλλονται όταν θα κάνει τη σχετική αίτηση στο υπουργείο.

Οι χορηγούμενοι γονείς θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για βίζα από την 1η Ιουλίου 2019.
Tο κόστος της βίζας για τους γονείς θα είναι $ 5.000 για παραμονή τριών ετών και $10.000 για παραμονή 5 ετών. Αν ο γονέας επαναλάβει τη διαδικασία για να διαμείνει άλλα πέντε χρόνια το κόστος θα είναι και πάλι το ίδιο δηλαδή $10.000 για τα επόμενα πέντε χρόνια. Δεν έχει καταστεί σαφές αν το ποσό αυτό είναι ανά αιτούντα ή ανά ζευγάρι γονέων. Το τέλος καταβάλλεται σε δύο δόσεις με την πρώτη να δίνεται με την καταβολή της αίτησης και την δεύτερη όταν θα χορηγηθεί η βίζα.
Το υπουργείο δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τις τελικές λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βίζα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης.

source: neos kosmos

Share this:

You may also like ...

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Login

Register | Lost your password?